Struer Racing Festival blev en kæmpesucces


Mere end 5.000 mennesker deltog lørdag i Struer Racing Festival, hvor det lokale Le Mans-håb, Morten Dons, arrangerede biludstilling, gokartrace og highspeed-ture i eksotiske sportsvogne. Morten selv er ikke bange for at kalde arrangementet for en succes:

– Det har været helt overvældende, hvor godt det rent faktisk blev. Vi har arbejdet i et par måneder på at få alting til at gå op i en større enhed, og selvom det har været hektisk i ugerne op til arrangementet, må jeg sige at det er blevet mange gange bedre end jeg havde turdet håbe på.

Struers gågade var til lejligheden prydet af smukke biler i alle aldre; lige fra en smuk gammel Chevrolet Corvette til nye Toyota-modeller fra STS Biler i Holstebro. Der var også plads til en utroligt veludført kopi af den populære VW 1300 fra Herbie-filmene, mens de mindste kunne give den gas på en Moon-Car-bane.

På lystbådehavnen var en del af parkeringspladsen omdannet til gokartbane. Her kunne man i løbet af formiddagen konkurrere om at være den hurtigste kører på havnen. Over middag gik starten til Struer Kart Grand Prix – en firmaturnering i gokart, hvor en række lokale virksomheder havde udfordret hinanden til en kamp om berømmelse, ære og respekt.

Vinder af Struer Kart Grand Prix blev Jesper Kamstrup foran Søren Dons og Casper Dons – det med farten bliver tydeligvis i familien – mens det i firmakonkurrencen blev Skødbæk Autolak/Bredgades Auto der løb med sejren foran Struers Friske Bilhus 2 og Hvidberg Nedbrydning.

– Jeg tror ikke at nogen helt havde forventet så flot en tilslutning til arrangementet, siger Morten Dons, som også erkender at han er blevet mange erfaringer rigere over de seneste par uger. Erfaringer, der bliver lagt direkte ind i planlægningen af Struer Racing Festival 2016:

– Vi har fundet ud af mange ting, som kan gøres endnu bedre næste år. På kun halvanden måned lykkedes det at få arrangementet stablet på benene – denne gang har vi næsten ti gange så lang tid, så jeg er sikker på at det bliver endnu bedre næste år!